Adaugă apa de gură la rutina ta de curăţare

Dacă vrei să introduci o apă de gură în rutina ta zilnică de igienizare orală, este important să știi ce este apa de gură și ce poate sau nu poate face ea.

Orice apă de gură sau soluție de clătire orală nu înlocuiește o rutină riguroasă de igienizare orală, alcătuită din periajul dinților de două ori pe zi, urmat de curățarea interdentară o dată pe zi.

Principala misiune a majorității tipurilor de apă de gură este să împrospăteze respirația. Chiar și așa, dacă suferi de respirație urât mirositoare cronică (halitoză), consultă-te cu medicul dentist despre moduri alternative de a trata cauzele problemei și a ameliora simptomele.

Acestea fiind zise, anumite tipuri de apă de gură, precum cele cu fluor, îți pot proteja dinții împotriva acizilor produși de placa bacteriană, dacă le folosești după un periaj temeinic și o curățăre interdentară. Și dentistul tău îți poate prescrie un anumit tip de apă de gură, mai ales dacă te refaci după o candidoză bucală sau după o criză de gingivită.

Dacă ai nevoie de apă de gură doar pentru funcția de bază de împrospătare a respirației, poți citi recenzii sau poți cere sugestii prietenilor tăi. Soluțiile de clătire orală sunt disponibile în mai multe arome, cum ar fi menta și scorțișoara. Așa că poți avea la îndemână mai multe arome, de dragul varietății.

Beneficiile utilizării de apă de gură

Există mai multe beneficii pe care le poți obține din utilizarea de apă de gură. Iată mai jos câteva dintre ele:

  • Împrospătează Respirația – Apa de gură ucide bacteriile asociate cu apariția respirației urât mirositoare
  • Împiedică acumularea plăcii bacteriene – Ajută la împiedicarea acumulării de placă bacteriană între spălări
  • Îndepărtează particulele – Poate fi folosită înainte de periaj, pentru a clăti orice particule de resturi alimentare
  • Reduce cariile – Reduce șansele de formare a cariilor
  • Fără arsuri – Aroma este delicată, pentru o senzație plăcută

Ce apă de gură este cea mai potrivită pentru tine?

Adăugând o apă de gură rutinei tale zilnice de curățare orală, îți îmbunătățești respirația și sănătatea orală. Oral-B îți pune la dispoziție o gamă variată de ape de gură de cea mai bună calitate. Este important să înțelegi ce opțiuni ai la dispoziție și să știi ce să ai în vedere atunci când îți alegi apa de gură. Iată câțiva factori pe care să-i iei în calcul:

Alcool – Da sau Nu?

Alcoolul se găsește în multe dintre apele de gură disponibile pe piață. Dacă ai copii mici sau adolescenţi sau dacă ești într-o perioadă de recuperare, este posibil să vrei să ocolești acest tip de produs, pentru a evita problemele.

Sensibilitate

Dacă ai sensibilitate dentară sau te recuperezi după o procedură dentară, este posibil ca anumite ingrediente din apa de gură să îți provoace iritații. Ia în calcul o apă de gură fără alcool, cu substanțe care sunt calmante și blânde cu dinții și gingiile.

Controlul plăcii bacteriene

Unele soluții de clătire orală conțin ingrediente care luptă împotriva plăcii bacteriene, acestea împiedicând acumularea acesteia pe dinți și ajutând la prevenirea mirosului neplăcut al respirației.

Află despre întreaga linie de apă de gură de la Oral-B și vezi care ți se potrivește.

Cum să alegi cea mai bună apă de gură

Există mai multe tipuri de apă de gură pe piață. Înțelegând diferențele dintre ele, poți face o alegere informată și potrivită pentru tine.

Tipuri de soluţii

Apa de gură

Apa de gură îți împrospătează respirația și ajută la clătirea particulelor alimentare, dar nu este deloc un înlocuitor al unei rutine adecvate de igienă orală, cu periaj dentar de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Majoritatea apelor de gură din comerț conțin substanțe pentru împrospătarea respirației, dar nu conțin fluor decât dacă acest lucru este specificat pe ambalaj.

Soluţia de clătire cu fluor

Apa de gură cu fluor acționează prin a-ți proteja dinții de acizii produși de placa bacteriană. Fluorul dintr-o asemenea apă de gură aderă la smalțul dinților tăi și te protejează împotriva cariilor. Acesta nu este un substitut pentru o rutină zilnică de curățare orală corectă.

Soluţia de clătire cu Gluconat de Clorhexidină

PRO: Apele de gură cu gluconat de clorhexidină sunt tratamente pe bază de prescripţie medicală foarte eficiente. De obicei, ele se găsesc pe piață în diverse formule ce conțin 0.12% gluconat de clorhexidină, 11.6% alcool, cu proprietăți antibacteriene. S-a introdus și o formulă fără alcool, care conform relatărilor consumatorilor este la fel de eficientă că și formulele cu alcool. Soluțiile cu clorhexidină ajută la ținerea sub control a bacteriilor cauzatoare de infecții gingivale.

Clorhexidina are puternice proprietăți antibacteriene și poate fi de ajutor la menținerea sănătății orale după procedurile de curățare în profunzime a dinților, ca detartrajul și chiuretajul subgingival.

CONTRA: Apa de gură cu clorhexidină poate duce la apariția unor pete maronii pe dinți, pentru că s-a demonstrat că aceasta poate interacționa atât cu țesuturile moi, cât și cu cele dure. Dacă dentistul ți-a prescris o apă de gură cu clorhexidină pentru o perioadă scurtă de timp, cât îți revii după tratamentul unei infecții gingivale, încearcă să nu bei prea mult ceai, cafea, vin roșu, sau să consumi mâncăruri care îți pot păta dinții. De asemenea, apa de gură cu clorhexidină nu este cea mai bună alegere dacă ai coroane dentare sau dinți stâlp din compozit sau ionomer de sticlă, pentru că aceste materiale se pot păta.

Apa de gură fără alcool

Unii oameni iau în calcul utilizarea zilnică a apei de gură, dar sunt descurajați de alcoolul din compoziție. Clatirea cu un produs cu alcool în compoziție (unele ape de gură conțin până la 20% alcool), pe perioada recomandată, poate fi inconfortabilă. Alții sunt de părere că alcoolul în concentrație de 20% din produse poate fi periculos pentru copii sau pentru adolescenții care experimentează bând apă de gură.

Ca alternativă, Oral-B îți oferă o apa de gură cu beneficii similare apelor de gură clasice, cu alcool. Ia în calcul și apa de gură cu CCP (clorură de cetylpiridiniu). Acest ingredient se găsește în multe produse de îngrijire a sănătății. A fost demonstrat faptul că CCP este sigur și eficient. Într-o apă de gură, acesta se leagă de suprafața germenilor și îi sfărâmă, ceea ce ajută la reducerea depozitelor bacteriene de pe dinți.

Ce trebuie să reţii

Principala diferență între o apă de gură și o soluție de clătire orală este faptul că apa de gură îți împrospătează respirația, iar soluțiile de clătire ajută la protejarea dinților tăi de acid.

Ține minte, apa de gură sau soluția de clătire trebuie folosite după ce termini cu spălatul pe dinţi şi cu folosirea aței dentare. Mai mult, amintește-ți că apele de gură nu sunt recomandate copiilor sub 6 ani, pentru că micuții sunt tentați să înghită soluția, în loc s-o scuipe.


PRODUSE RECOMANDATE

Oral-B Pro-Expert Multi-Protection
Cumpără de pe eMAG.ro
Oral-B 3D White Luxe Glamorous Shine
Cumpără de pe eMAG.ro
Oral-B Clinic Line: Periuta de dinti Proflex + Apa de gura
Cumpără de pe eMAG.ro