Transformă spălatul pe dinți într-o joacă distractivă

Sănătatea dentară este un element vital pentru sănătatea și aspectul general al copilului tău. Periajul zilnic al dinților nu trebuie să fie plictisitor; de fapt, el poate deveni chiar distractiv. Aceasta este o lecție importantă, pe care toți copii ar trebui să o învețe încă de la o vârstă fragedă, pentru a-i ajuta să profite de toate beneficiile rutinei de curățare orală.

Copiii au nevoie ca adulții din viața lor să le explice că îngrijirea dinților și a gingiilor este la fel de importantă ca și spălatul pe mâini. Mai mult de atât, cel mai bine este ca ei să aibă un exemplu bun, prin rutina ta zilnică de curățare orală.

De ce este acest lucru atât de important pentru copiii tăi? Pentru că în afară de o gură sănătoasă, va avea parte și de un zâmbet frumos. Adevăratul beneficiu adus de bună îngrijire a dinților este prevenirea apariției cariilor, care poate duce la pierderi timpurii ale dinților. Îngrijirea orală adecvată combate și apariția infecțiilor gingivale, care pot duce la pierderea dinților, respirație urât mirositoare și care poate însemna și debutul altor probleme de sănătate grave.


Fă periajul dentar al celor mici distractiv!

Gândește-te la metode creative de a face periajul dentar distractiv. De exemplu, ascultând sunete sau cântece amuzante în timpul periajului, poți face această experiență să devină plăcută și chiar distractivă. Încearcă să găsești o melodie care durează două minute, astfel încât să menții periajul pe toată durata recomandată de două minute. De asemenea, o periuță de dinți atractivă, concepută special pentru copiii tăi și decorată cu personajele lor preferate, ajută la a face experiența de periaj mai distractivă, pentru că cei mici își pot aduce cu ei la baie personajele preferate de la televizor și din desenele animate.

  • Dezvoltă un sistem de recompense – Copiii trebuie să se spele pe dinți de două ori pe zi și să folosească ață dentară zilnic, așa că încearcă să ții evidența pentru copilul tău, folosind un calendar lângă chiuvetă și marcându-l cu steluțe. Dacă au respectat programul până la sfârșitul săptămânii, premiază-i jucându-te cu ei jocul lor preferat în fiecare vineri seară.
  • Fă ca timpul de spălat pe dinți să devină timp cu familia – În fiecare seară, adunați-vă cu toții în baie și spălați-vă pe dinți timp de cele două minute recomandate. Ascultați cântecul vostru preferat (care să dureze aproximativ două minute) și spălați-vă împreună pe dinți pe durata cântecului.
  • Aduceți copiii în starea de spirit potrivită pentru dentist – Dentiștii recomandă câte un control la fiecare șase luni, dar acest lucru îi poate speria pe mulți dintre copii. Deci, pregătește-i înainte. Spune-le la ce să se aștepte; încearcă să folosești cărți ilustrate și jocuri de rol pentru a le arăta copiilor ce se întâmplă în timpul unei vizite la dentist. După vizită, recompensează-le buna purtare cu emisiunea lor TV preferată sau cu o activitate care le place.
  • Oferă-le opțiuni – Lasă-ți copiii să aleagă diferite paste de dinți cu fluor, periuțe de dinți și tipuri de ață dentară. Păstrează-le în baie astfel încât cei mici să poată alege din mai multe opțiuni de fiecare dată când se spală pe dinți.

PRODUSE RECOMANDATE

Oral-B Frozen, reincarcabila, curatare 2D
Cumpără de pe eMAG.ro
Oral-B D12 Vitality, Editie Star Wars
Cumpără de pe eMAG.ro
Oral-B Mickey Mouse, curatare 2D, cronometru muzical
Cumpără de pe eMAG.ro